måndag 10 juni 2013

En helg med downhill i Järvsö

Denna helgen alltså, två dagar med bara utförsåkning på cykel - helt magiskt kul! Noga räknat så hade jag innan denna helg kört downhill sex gånger, varav bara två på en riktig DH-cykel. Att vara snudd på total nybörjare är dock absolut inget hinder för att ge sig på cykelparken i Järvsö. Med ett skyddskit från topp till tå sittandes på en lika biffig som giftgrön Scott Voltage så går det bara inte att låta bli att tänja på gränserna.



Från mjukstarten att i sakta mak rulla nerför Barbro med båda hjulen i marken så gick utvecklingen fort mot att ladda på över hoppen, luta ner hojen ordentligt i velodromkurvorna och köra utför de drops och stök som hittas i de mer avancerade lederna En tuff brud och Twist twist. Sjuuuuukt roligt! 



Jag är helt nöjd med den här helgen. Svordomar, panikbromsningar och nån klantvurpa blandades upp med adrenalinkickar, glädjetjut och ett par sjumilakliv framåt i utvecklingen. Jag har aldrig tidigare cyklat så fort, hoppat så långt och kört utför så höga drop, men jag njöt av varje sekund.
Järvsö Bergscykel Park ska helt klart besökas fler gånger! 

Att man kan bli så glad av att cykla lite! :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar